АРХИВ

Част от участниците през 2013

Лекция на Станислав Сираков:                    Китайски масаж за хармонизиране на тялото:














Одравителната методика на Норбеков           АЛХИМИЯ НА РИТЪМА, За ритъма и вибрациите...
        и технологии, запазващи здравето: 




Криволичещият път на здравето:                       Вода и Здраве, Енергия и Информация:




Дервишки танц:                                                                  Хорце от програма движение: 




__________________________________________________

Участници 2012
ЛЕКЦИИ И ПРАКТИКИ

Лектор: Аида Марковска
E-mail: aida@reikimagic.org ; adi@boss.bg
Телефон: 0888 727 094
Теми:  Енергийното лечение: нежно и достъпно.  Рейки: безусловната алтернатива.
Аида Марковска е рейки мастер и преподавател, търси и насочва в духовните практики себе си и своите приятели
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Александрина Костова
E-mail: a.kostova@rehcenter.org
Телефон: 032 281 158;   0886 100 089
Практикум: Базови техники за подобряване на зрението
Александрина Костова работи в Национален център за рехабилитация на слепи като специалист по зрително обучение. Сертифициран учител по метода на Бейтс за възстановяване на зрението. Сертифициран обучител по психофизиологическа корекция на зрението в клиниката на Ернст Мулдашев - Всероссийский центр глазной и пластической хирургии Аллоплант.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Д-р Антоанета Заркова
E-mail: azarkovabg@yahoo.com
Телефон: 0887 485 341
Тема: Медитацията – портал към съзнанието
Д-р Антоанета Заркова е главен асистент в Националната болница по хематология в София. Има защитена специалност по вътрешни болести. От 2001 г. практикува Аюрведична медицина в създадения от нея диагностичен, лечебен и образователен Аюрведичен център. Специализирала е в: Тибия Колидж - филиал на Делхийския университет; Аюрведичния лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи; Аюрведичния център на д-р Сунил Джоши, Нагпур; Националния институт по Аюрведа в Джайпур, Курс по лечение с мантри при д-р Дейвид Фроли, директор на Американския институт за ведически изследвания проведен в Швейцария.  През 2001 г. в Уттар Каши в Хималаите тя получава посвещение в йога от нейния гуру Шри Свами Чайтаниянандаджи Махарадж, пряк ученик на Свами Шивананда. През 2009 г. Взима посвещение в Крия Йога от династичната линия на Лахири Махасая. От 2009 г. е председател на Българско сдружение Аюрведа. От 2010 година  е член на Организационния комитет на Международната група за популяризиране на Аюрведа по света, създадена от AYUSH, Отдела по Аюрведа, Йога, Унани, Сиддха и Хомеопатия към Министерството на здравеопазването на Индия. От началото на 2011 г. е заместник председател на клуб Приятели на Индия.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Богдан Богданов
E-mail: bbogdanov@abv.bg
Тема: Хляб с дива мая или как да направиш хляб само от брашно, вода и сол 
Богдан Богданов се занимава с традиционно приготвяне на хляб с дива мая . Възстановява тази забравена традиция на приготвяне на хляб по занаятчийски метод, предимно с ръчен труд. Нарича себе си занаятчия и е един от малцината  в България.
В днешно време да се приготвя такъв хляб, без фабрична мая, а само с брашно и вода е забравено, напълно забравено умение. Богдан се е заел със задачата да възстанови знанието, практикувано по нашите земи още преди 8000 години (според проучванията на обект Неолитни жилища в Стара Загора, е намерено обзавеждане на неолитен дом с пещ за хляб, хромел за брашно и дори овъглени зърна, датирани на 6000 години преди новата ера). Хлябът, приготвен по този начин е основния път към доброто здраве, защото хляба е и основна храна
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Владимир Петров
E-mail: vladip@abv.bg
Телефон: 0878 600 328
Тема: Хигиената на умствения труд при подрастващите - предпоставка за успешната им реализация.
Владимир Петров се занимава с телекомуникации, педагогика и управление на образованието; създател и ръководител е на Градски дискусионен клуб "Космос"; проявява интерес към областта на свободната енергия, енерго-информационните взаимодействия, откриване и стимулиране на творческите заложби на децата, уфология, древни и модерни открития, българознание, радиестезия, трети сектор, опазване на природата, езотерика и духовност.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Гергана Дойчинова
E-mail: g.doychinova@gmail.com
Телефон: 0878 686 720;   0888 716 837
Тема: Рингана -100 % свежест, 100 % природа, 100 % активни съставки, 100 % етичност - био-продукти от най-висок клас, козметика и хранителни добавки.
Светът на свежите продукти от Австрия. Една концепция на успеха, уникална в Европа. Шансове - Перспективи - Възможноти.  
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Даниела Георгиева
E-mail: durgema@yahoo.com
Телефон: 0898 573 591
Теми: Ползите от йога по време на бременност и раждане. Здравословната бременност и естественото раждане - основи на здравето в обществото.
Даниела Георгиева е Карма Саняси в традицията на Сатянанда йога, член на "Йога клуба" към Българска Йога Асоциациа, сертифициран инструктор по йога. Има дългогодишно участие в многобройни йога курсове, семинари и събития в България, Европа и Индия. В периода 2000-2006 г. е съучередител и програмен директор на "Център за бременни жени" - гр. Пловдив. От 2007 г. провежда обучения "Йога за бременни жени" и "Подготовка за раждане чрез йога".
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Eлица Йоргова
E-mail: yoga_shanti@abv.bg
Телефон: 0895 652 707
Теми: “Яма и Нияма – А и Бто на Йога“, Демонстрация: Акро Йога /с Никола Кайряков/
Елица Йоргова е преподавател по Йога и усмивки J. Диплома по Йога образоване и културен синтез към Кайвалядхама Институт по Йога- Индия, лицензиран инструктор по Йога на Смеха. Основател и преподавател в Йога Арт Студио Шанти, Пловдив.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Емилия Крушков
E-mail: emilia.crushcov@serenitybg.net
Телефон: 0896 731 173
Тема: Техники за справяне със стрес и тревожност
Практикум: 10-мин. релаксация с ключова дума
Емилия Крушков е магистър по Приложна социална психология. Дипломира се с изследвания под супервизията на проф. Марко Семов и проф. Минчо Драганов, засягащи теми от народопсихологията на българина и ефектите на прехода и дълготрайната безработица в региона на Пловдив. Специализирала е във Великобритания като водещ на рехабилитационни програми за правонарушители с мярка пробация. Акредитиран фасилитатор на групи за подкрепа, тренинги за личностно развитие и промяна, основател и управител на Център за превенция на стреса "Серенити" и "Академия на успеха". Емилия е член на Дружеството на българските психолози.

ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектори: Инна Бранева и Константин Бандеров
Инна Бранева - психодрама-терапевт, обучител и супервизор в социалната сфера
E-mail: sunshinepony@hotmail.com
Телефон: 0888 258 072
Константин Бандеров - психодраматист
E-mail: bandera@mail.bg
Телефон: 0898 994 300
Тема: "Психодрама и плацебо ефект"
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Катерина Гюрдиева
Тема: Здравословно хранене за здрав духи здраво тяло с помощта на Аюрведа.
Катя Гюрдиева е един от създателите на Веда Хауз - Пловдив. По професия - инженер; хоби - Астрология и Аюрведа; Слънчев знак - Стрелец, Асцендент - Дева.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Константин Стамболиев
E-mail: korsar11_bg@yahoo.com
Телефон: 0885 583 289
Тема: Кратка ретроспекция на опита ми в Родово имение "Изворче"
От 6 години се занимавам с проекта Родово имение.  В родния си град София работех с компютри. Повече информация за мен:http://izvorche.org/who-we-are
Представяне на Визията ни за създаване на Екоселище:http://izvorche.org/spodeleni-misli/vizia-za-ekoselise-1
Проект "Градината", който е първи етап от идеята ни за екоселище:http://izvorche.org/hot-news-1/proekt-gradinata
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Ласка Ненова
E-mail: laska.nenova@gmail.com
Телефон: 0888 524 158
Ласка Ненова е предприемач, обучител и фасилитатор, собственик на сайта www.trainersdepot.org, управляващ партньор в UPSDA. Има бакалавърска степен по Аграрна икономика от Пловдивския университет и магистърска степен по международна търговия от същия университет. Специализирала е управление на търговски екипи в централата на модната марка Tаlly Weijel - Щвейцария, има и завършен курс по мениджмънт към холандското министерство на икономиката, както и бизнес диплом по управление и финанси от North West College London. Сертифицирана е за: "Разработване и управление на проекти", "Общуване и сензитивност", "Фасилитация и управление на малката група", "Индивидуално и организационно консултиране", "Дилеми на треньора". 
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Лъчезар Живков
E-mail: info@magnezij.com
Телефон: 0878 685 369
Тема: Трансдермална терапия с магнезий. Терапевтичен ефект при кожни заболявания и по-специално при лечение на псориазис.
Лъчезар Живков е управител на БиСиПи ООД и ръководител на интернет портала www.magnezij.com, в който се публикува и разпространява образователна и рекламна информация за ползите от използването на Магнезия при профилактиката и лечението на редица заболявания, а също и предоставя възможността за закупуване на висококачествени продукти с магнезий.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Мария Обретенова
E-mail: mer@zemianazaem.com
http://www.zemianazaem.com
Тема: Живот без болести и здраве чрез суровата храна
Мария Обретенова е основател на сайта Земя назаем.  От няколко години изучава методи на пречистване и самолечение, науката хранене, пермакултура.

ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Д-р Мариaн Господинов
E-mail: tprealization@abv.bg
Телефон: 0887 236 973 
Тема: Трансперсонална психология и холотропно дишане
Д-р Мариян Господинов е сертифициран  психотерапевт към Европейската трансперсонална асоциация (ЕВРОТАС), завършил GTT- сертификационна програма по холотропно дишане. Основоположник на холотропното дишане в България. Той е завършил медицина в Медицински университет - Варна, специализирал аналитична неорайхианска психология и психотерапия в Швейцария, Германия и Медицинска академия - София. Основател и създател на Българската асоциация по трансперсонална психология и психотерапия през 2006 г.  От 1991 г. работи с методи на трансперсоналната психология и психотерапия, холотропно дишане и други дихателни техники, довеждащи до изменено състояние на съзнанието.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Миглена Божикова
E-mail:chinghaiplovdiv@yahoo.com
Телефон: 0889 340 126
Тема: Веганството и щастието
Миглена Божикова работи в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - гр. Пловдив. Интересува се от връзката между екология, духовност, здраве, медитация, ролята и значението на всички форми на живот на Земята, и целокупността на всичко това.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Михаил Косев
E-mail: mihail.kossev@gmail.com
http://www.balkep.com
Телефон: 0888 411 366
Тема: "Здраве от градината: Добиване на чиста храна с техники, които ще подобрят формата ви"
Михаил Косев е учител по градинарство и лесовъдство.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Д-р Николай Харалампиев
E-mail: n.haralampiev@abv.bg
Телефон: 032 331 222
Тема: Деформираща артроза на колянна става - съвременни аспекти на лечение.
Д-р Николай Хариев Харалампиев е лекар, ортопед-травматолог със 16 годишен стаж по специалността. Специализирал в областта на ендопротезите и всякакъв вид травматизъм на опорно-двигателния апарат.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Огнян Симеонов
E-mail: dietolog@abv.bg
Телефон: 0899 937 677;   0878 637 677
Тема: Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - Emotional Freedom Technique (EFT)

Огнян Симеонов е диетолог от 10 години, занимава се и с Енергийна психология (EFT, TAT, BSSF)от 5 години. От скоро разпространява „Възстановяване на връзката" - метод на д-р Ерик Пърл. Видео: http://www.youtube.com/watch?v=nETnkZgaVcc&feature=player_embedded
Това е една нова, необичайна форма на енергийно лечение, излизащо извън пределите на познатите системи, техники и мантри. Това лечение е  достъпно за всеки, който желае да влезе в контакт с тази енергия. Реалното съществуване на тази енергия е доказано както в практиката, така и в научните лаборатории.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Олга Дукат
E-mail: oducat@gmail.com
Телефон: 0899 991 264
Тема: Естественото раждане - защо, как, къде, с кого. Носене на бебе в слинг (с демонстрация).
Олга Дукат е първата сертифицирана дула в България и, освен това, инструктор за подготовка за раждане и консултант по кърмене. Съосновател на Център "Естествени идеи", създател на сайта www.doula.bg, майка на три деца.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Павел Павлов
E-mail:pavel@beingenergybg.com
Телефон: 0878 852 600
Тема: BEING ENERGY/БИДЕЙКИ ЕНЕРГИЯ - мост между съвременния свят и световете на Карлос Кастанеда и шаманите от древно Мексико.
Being Energy е съвременна форма на учението на шаманите от древно Мексико, която обръща вниманието ни към тялото като възприемател. Being Energy познава и разбира тялото едновременно като физически и енергиен свят и се фокусира върху нуждите ни в модерното време да изследваме както духа и възприятието, така и жизнеността на тялото ни.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Петко Политов
E-mail: petko.politov@gmail.com
Телефон: 0878 811 184
Тема: "Вегетарианство за сила" (Естественото хранене - ключ към неограничените възможности на физическото ни тяло)
Петко Политов е преподавател и директор "Образование" за Европа на школата за персонални треньори C.O.R.F.I.T.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Петър Кралев
E-mail: kralev@anaharsis.eu
Телефон: 0887 705 582
Тема: Техниката "Биоенергетичен кръговрат". Възможностите на биоенергетичната психотерапия в изграждането на холистична цялост и психично здраве.
Петър Кралев е магистър по психология, специалист по неорайхианска аналитична психотерапия към Вестдойче Академия, Мюлхайм; консултант по зависимостите към МФ "Стефан Батори", Полша; преподавател по биоенергетика и зависимости към Институт за психотелесна психотерапия, София; специализант по холотропно дишане и трансперсонална психология към EUROTAS. Автор на книгите "Психотерапия на алкохолизма" и "Аяхуаска. Свещеният дар на слънцето". Работи като психотерапевт в гр. Пловдив и гр. Стара Загора.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Петър Петров
E-mail: ishi@abv.bg
http://life-navigators.com/
Телефон: 0884 385 706
Тема: Работа с потенциала. Регресията - пътуване в миналите животи.
Петър Петров е навигатор, планинар, провокатор, дете, което отказва да порастне, стопаджия и...е добре... магистър, специалност "Психология на управлението", ръководител на множество семинари, тренинги и групи за личностно развитие. Води терапевтична практика като навигатор на човешкия потенциал в Life-navigators.com.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Д-р Полина Дончева Стойнова
E-mail: mcrsmpv@abv.bg
Телефон: 0896 890 393
Тема: Профилактика и лечение на гръбначните изкривявания при децата от I до VII клас.
Д-р Полина Дончева Стойнова е зав. сектор "Амбулаторна рехабилитация". Консултира всички възрасти по проблемите наднормено тегло и затлъстяване, гръбначни изкривявания.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Рада Тодорова Алексиева
E-mail: r_alexieva@hotmail.com
Телефон: 0884 155 378
Тема: Теория: НЛП - как работят внедрените ни програми, как може да ги деактивираме и как да ги репрограмираме?
Практикум: Когнитивни упражнения с определен брой участници за елиминиране на стари травмични модели, пречки и бариери. Разчитане на знаците, символиката на космоса. Упражнения за разширяване възможностите на определения индивид според мечтите му.
Кратко представяне /визитка/: Арт колеж по илюстративна техника "Свети Марин" - Лондон. Завършила е Практична хомеопатия /Квантова медицина/, Мастърска степен на Ендокринната система и  хормонална дейност. Курсове по НЛП в Лондон.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Радослав Радулов
E-mail: radulov@rrkarmen.com,   radoslav.radulov@gmail.com
Skype: rades80
Телефон: 0878 112 612,   02/ 9 892 957
Тема: Паневритмията като профилактична и холистична практика днес. Взаимовръзки между Паневритмия, Миофасциални техники, Боуен терапи, Кинезио тейпинг и потребностите на настоящето.
Радослав Радулов е магистър Физиотерапевт, Здравен Мениджър. Интересува се от Профилактика и Превенция, Холистична, неинвазивна и инвативна форма на здравеопазване. Обоснована Народна медицина, изпитани Tрадиционни практики, Физиакални средства и тяхното комбиниране. Изследователски дейности, преподаване, обучение и споделяне на опитности. Медицинска Астрология, Музикални и психотерапевтични методи на оздравяване.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Д-р Румен Стоилов
E-mail: rumen_sto@yahoo.com
Телефон: 0888 149 060
Тема 1: Промените в човека, Земята, Слънцето. 2011, 2012.  Пътят на Българите.  Мъжките и женските енергии - синтеза.
Тема 2: Практики - медитации:
             1. Дишане със сърцето и в безкрайността.
             2. Работа с виолетовия пламък - Да почистим Пловдив и Сърцето
             на България.
             3. Оренда - енергетиката на българите - практики.
Д-р Румен Стоилов е лекар, кардиолог, интернист, ехографист. Занимава се и с холистична и интегративна медицина, медитации, психологическа и енергийна терапия, духовни практики и компютърна диагностика. 
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Светлозар Михайлов Боев
E-mail: svetlioboev@abv.bg
http://yestechnology.dir.bg
Телефон: 0898 519 392
Тема: Предимства на екологичното строителство като част от концепцията за устойчив и здравословен начин на живот
Инициатива за екологично строителство и технологии. 
Светлозар Боев е строител и собственик на екокъща в с. Храбрино, изпълнена от трамбована глина.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор : Светослав Вълчев
E-mail: svalchev@abv.bg
Телефон: 0888 214 466
Теми: „Философската ситема  Шамбала - един от пътищата  за трансформация на  съзнанието”. Представяне на екоселище „Азарея” чрез танц. / филм – 15 минути/ 
Светослав Вълчев по професия е строителен инженер със специалност промишлено и гражданско строителство. Занимава се със строителство на екологични къщи. Има и допълнителни квалификации и курсове за личностно развитие: Специализация „ Мениджмънт в рекреацията”, метод „Силва”, майсторско ниво по системата „Норбеков”, учител по философска система „Шамбала”, треньор и международен съдия по Таекуон до. Участник в две експедиций в района на Тибет, Непал, Хималаите. 
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Силвия Пенчева
E-mail: info@laughteryoga.bg
Телефон: 0883 395 978
Тема: Йога на смеха
Силвия Пенчева е основател на движението за йога на смеха в България, което за две години се разпространява в 12 български града. Развивайки способността ни да се смеем, ние носим здраве на тялото си, спокойствие на ума си и радост на душата си. Докато практикуваме специалните упражнения, забравяме за проблемите си като възрастни и оставяме детето в нас да играе, защото именно в играта се ражда смехът.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Соня Митева - Джеджева
Тема: Представяне на метода Астродрама
Соня Митева - Джеджева е преподавател по философия и психология. Специализирала е психодрама, психотренинг и групова терапия. От 2005 г. води групи по астродрама в различни градове на страната.
 ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Теодора Цанкова
E-mail: t7t.zdravision@abv.bg
Телефон: 0879 864 248;   0888 710 106   
Тема: 1. Управление на личните здравни ресурси и употреба на висококачествените продукти за добавка към храната.
2. Възможност за Избор "Добро здраве!" и лична реализация в "здрав бизнес".
Теодора Цанкова е независим дистрибутор на продукти на VISION IPG ( INTERNATIONAL PEOPLE GRUP) - международна компания за производство на биологично активни хранителни добавки. Цялата продукция се произвежда в съответсвие със стандартите за Добра производствена практика (GMP), прилагани при производството на фармацевтични препарати. Философията на компанията е "Избор: Добро здраве!".
ͽͽͽ ͼͼͼ
Лектор: Христо Коларов
Телефон: 0892 242 831
Тема: Ново строителство на дървени еко къщи, изцяло с натурални материали и съобразно духовните методи за строителство, препоръчани от Учителя Петър Дънов.
Христо Коларов по професия е корабен конструктор. Участвал е в проектирането и изграждането на дървена еко къща край Варна.
ͽͽͽ ͼͼͼ
ПРАКТИКУМИ
 
Водещ: Живко Стоилов
http://anandaproject.net/
Тема: Медитация "Звуците на чакрите"
Живко Стоилов е председател на сдружение "Видя Проект", съорганизатор на фестивала "Здравей здраве". Преподава йога и веданта в Ананда йога студио - гр. Пловдив. Има образование по Биология, Психотерапия, Веданта философия.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Водещ: Юлия Шматько
E-mail: office@havenforsoul.com
Телефон: 0884 216 707
Тема: Талисмани за душевно здраве на дома и неговите обитатели с практическо създаване на ловци на сънища.
На този  уоркшоп ще се научите какво е необходимо, за да поддържате здравето на вашата къща в добра форма. Ще научите някои шамански (и не само) начини за пречистване на помещенията, зареждане с положителни емоции и добро здраве. А заедно с авторката на многочислените талисмани ще можете да създадете своя ловец на сънища и талисмани. За целта носете конци, корда, лепило, пера, маниста, ножици, една кука и други пособия.
Юлия Шматько е енерго-дизайнер и създател на талисмани. В своето ателие "Haven for soul" тя помага на търсещи хора да бъдат по-успешни, здрави, хармонични и да открият своя вътрешен неизчерпаем източник на любов и благодат.
ͽͽͽ ͼͼͼ

ДЕМОНСТРАЦИИ и ПРЕДСТАВЯНИЯ

Александър Стойчев
Демострация: Паневритмия
Александър Стойчев е магистър по Психология  и магистър по Музика. От 1998 г. се занимава с различни форми на психотерапевтично консултиране. В работата си използва основно методи от Регресивната психотерапия, Позитивната психотерапия и психодрамата, като ги съчетава с техники и елементи от поведенческа, телсена и игрова, арт- и музикотерапия. 
 ͽͽͽ ͼͼͼ
Аура център Лотос
Участници: Виктория Цуркан и  Диляна Велчева
E-mail: auracameralotos@gmail.com
Телефон: 0893 832 457;      0889 141 052
Тема: Снимка и диагностика на АУРА
Аура камера е система, която анализира емоционално-енергийното състояние на човек и показва на екран цвета, формата, размера и целостта на човешкото биополе. Виктория Цуркан и  Диляна Велчева са специалисти по работа с Аура камера и разчитане на нейните показатели. Преминали са специално обучение в Украйна за разчитане на снимки на аурата, което включва синематика на цвета, чакри и др. Основатели са на АУРА ЦЕНТЪР ЛОТОС в гр. Пловдив, където се провеждат терапии за енергийно възстановяване на аурата, разблокиране и повдигане на нивата на енергии в чакрите.
 ͽͽͽ ͼͼͼ
Клуб "Щит"
E-mail: petko.politov@gmail.com
Телефон: 0878 811 184
Демонстрация от малките айкидоки на клуба.
Бойните изкуства са път към усъвършенстване на тялото и духа, към единение със заобикалящия ни свят.
Генсей Рю Айкидо е японски стил, насочен към постигане на хармония чрез практикуване на бойни техники. Стилът също така набляга на практичността и ефикасността. техниките се преподават на японската армия и полиция.
ͽͽͽ ͼͼͼ
Красимира Тодорова
Тема: Етеричните масла - свойства и приложение. Как действат на физически и емоционален план, ролята им в организма, начини на приложение. Малко история: Египет, Мария Магдалена и съвремието.
ͽͽͽ ͼͼͼ
WOWSPORT
E-mail: laska.nenova@gmail.com
Телефон:  0888 524 158
Демонстрации: TRX - Костадин Михайлов;  Капоейра фитнес - Иван Мазев 
Костадин или Коцето, както го наричат всички, се занимава от седемнадесет години активно със спорт. Преди пет години окончателно открива своята комбинация за качествена и различна тренировка, която в последствие предлага и на членовете на клуба. Основните усещания след неговите тренировки са: осезаем тонус, увереност във възможностите, външност, с която ни харесва да се "покажем", забавление и особено голяма любов към него :-)
Разработената от Коцето собствена тренировъчна система от три години доказва ефективността си. Тя съдържа следните тренировки:
1 - TRX (Total Resistance Exercise)
2 - Кардио +
3 - Кръгови тренировки
ͽͽͽ ͼͼͼ

Програма 2012
ПЛЕНАРНА ЗАЛА   лекции                                                              28.04.2012 /събота/
10.00             Откриване
10,05-10,35  Рада Алексиева  НЛП - как работят внедрените ни програми, как може да ги деактивираме и как да ги репрограмираме?
10,40-11,10 Д-р Мариaн Господинов Трансперсонална психология и холотропно дишане.
11,10-11,30   Зам.кмет Георги Титюков Официално откриване. Награждаване на победителите в конкурса за есе на тема „Искам да съм здрав, защото...”
11,30-12,10    Д-р Антоанета Заркова  Медитацията – портал към съзнанието
12,15-12,45   Михаил Косев  Здраве от градината: Добиване на чиста храна с техники които ще подобрят формата ви.
12,50-13,20    Мария Обретенова   Живот без болести и здраве чрез суровата храна.
13,25-13,55 Петър Кралев Техниката „Биоенергетичен кръговрат”. Възможностите на биоенергетичната психотерапия в изграждането на холистична цялост и психично здраве”.
13,55-14,10    Рецепти за здраве от нашите баби
14,10-14,40   Д-р Полина Стойнова  Профилактика и лечение на гръбначните изкривявания при децата от І до VІІ клас.
14,45-15,15   Огнян Симеонов  Техника за Емоционална Свобода (ТЕС).
15,20-15,50   Петър Петров и Андрей Ганев  Работа с потенциала.
15,55-16,35 Светослав Вълчев Философската ситема  Шамбала - един от пътищата  за трансформация на  съзнанието”. Представяне на екоселище „Азарея” чрез танц.
16,40-17,10  Радослав Радулов  Паневритмията като профилактична и холистична практика за 21 век.

ПЛЕНАРНА ЗАЛА  лекции                                                             29.04.2012 /неделя/
10,00-10,30 Д-р Румен Стоилов Промените в човека, Земята, Слънцето. 2011 и 2012. Пътят на    Българите. Мъжките и женските енергии – синтеза.
10,35-11,05 Елица Йоргова  Яма и Нияма – А и Б-то на Йога.
11,10-11,40 Олга Дукат  Естественото раждане - защо, как, къде, с кого.
11,45-12,15 Богдан Богданов Хляб с дива мая или как да направиш хляб, само от брашно вода и сол.
12,20-12,50 Аида Марковска  Енергийното лечение: нежно и достъпно.
12,50-13,05 Рецепти за здраве от нашите баби
13,10-13,40 Костадин Стамболиев Ретроспекция на опита ми в Родово имение „Изворче”.  Представяне на Визията ни за създаване на Екоселище, проект „Градината”.
13,45-14,15 Петко Политов „Вегетарианство за сила“. Естественото хранетне – ключ към неограничените възможности на физическото ни тяло.
14,20-14,50 Светлозар Боев Предимства на екологичното строителство, като част от системата за устойчив и здравословен начин на живот.
14,55-15,25 Христо Коларов Ново строителство на дървени еко къщи, изцяло с натурални материали и съобразно духовните методи за строителство, препоръчани от от Учителя Петър Дънов.
15,30-16,00 Владимир Петров Хигиената на умствения труд при подрастващите - предпоставка за успешната им реализация.

ЗАЛА 1  практически занимания                                                28.04.2012 /събота/  
11.30 - 12.20 Рада Алексиева  „Когнитивни упражнения с определен брой участници за елиминиране на стари травмични модели, пречки и бариери. Разчитане на знаците, символиката на космоса. Упражнения за разширяване възможностите на определения индивид според мечтите му“
12.30 - 13.20 Александрина Костова  Базови техники на Бейтс за подобряване на зрението
13.30 - 14.20 Д-р Румен Стоилов  Медитация: „Дишане със сърцето и в безкрайността“
14.30 - 15.20 Живко Стоилов  Медитация: „Звуците на чакрите“
15.30 - 16.20 Огнян Симеонов  „Възстановяване на връзката”  - метод на д-р Ерик Пърл 

ЗАЛА 1   практически занимания                                                29.04.2012 /неделя/  
11.00 - 11.50 Емилия Крушков  10-мин.релаксация с ключова дума, лесни техники за справяне със стрес и тревожност
12.00 - 13.00 Мирена Васева  Рисуване на мандали
13.30 - 14.20 Аида Марковска  Рейки: безусловната алтернатива
14.30 -15.20 Д-р Румен Стоилов  Медитация: „ Работа с виолетовия пламък - да почистим Пловдив и Сърцето на България. Оренда - енергетиката на българите - практики.
   
ЗАЛА 2   презентации                                                            28.04.2012   /събота/
11.30 -12.20  Лъчезар Живков  Трансдермална терапия с магнезий. Терапевтичен ефект при кожни заболявания и по-специало при лечение на псориазис.
12.30 -13.20  Катя Гюрдиева  Здравословно хранене за здрав дух и здраво тяло с помощта на Аюрведа.
13.30 - 14.20  Михаил Косев  Здраве от градината: Добиване на чиста храна с техники, които ще подобрят формата ви.
14.30 - 15.20  Красимира Тодорова  Представяне: Етеричните масла - свойства и приложение. Как действат на физически и емоционален план, ролята им в организма, начини на приложение. Малко история: Египет, Мария Магдалена и съвремието.
15.30 - 16.20  Теодора Цанкова  Представяне: Вижън – Биологично активни хранителни добавки.
16.30 - 17.15 Петър Петров  Практикум:  Открий своя потенциал

ЗАЛА 2   презентации                                                             29.04.2012   /неделя/
10.30-11.50   Петър Петров  Регресията – пътуване в минали животи.
12.00- 13.00  Даниела Георгиева  Ползите от йога по време на бременност и раждане. Здравословната бременност и естественото раждане - основи на здравето в обществото.
13.30- 14.20  Д-р Николай Харалампиев  Деформираща артроза на колянна става – съвременни аспекти на лечение.
14.30- 15.20  Миглена Божикова  Веганството и Щастието.
15.30- 16.20  Гергана Дойчинова  Рингана - 100 % свежест, 100 % природа, 100 % активни съставки, 100 % етичност - био-продукти от най-висок клас, козметика и хранителни добавки.

ЗАЛА 3  практически занимания                                               28.04.2012 /събота/   
11.30-12.30 Павел Павлов   БИДЕЙКИ ЕНЕРГИЯ / BEING ENERGY - мост между съвременния свят и световете на Карлос Кастанеда и шаманите от древно Мексико
12.45- 13.45 Юлия Шматько  Талисмани за душевно здраве на Дома и неговите обитатели, с практическо създаване на ловци на сънища.
14.00- 15.00 Ласка Ненова  Управление на времето

ЗАЛА 3  практически занимания                                          29.04.2012  /неделя/
11.00-12.15 Павел Павлов   Бидейки енергия /Being energy/ - мост между съвременния свят и световетовете на Карлос Кастанеда и шаманите от древно Мексико
13.00- 14.15 Инна Бранева и Константин Бандеров  Психодрама и плацебо ефект
14.30- 15.45 Соня Джеджева  Представяне на метода „Астродрама“

ФОАЙЕ   демострации и практики                                         28.04.2012 /събота/      
11.00 - 11.30 WOW спорт - Костадин Михайлов  TRX (Total Resistance Exercise)
11.30 - 12.00 WOW спорт - Иван Мазев  Капоейра демонстрация
12.30 - 13.00 Петър Петров, Андрей Ганев, Силвия Пенчева  Йога на смеха
13.30 - 14.30 Александър Стойчев  Паневритмия – практика
14.30 - 15.00 WOW спорт - Костадин Михайлов  Интервална тренировка /Кардио + и Кръгови тренировки/
16.45 - 17.15 инж. Светослав Вълчев  Оздравителна гимнастика
17.20 -17.45 Радослав Радулов  Комплекс тонизиращи упражнения

ФОАЙЕ  демострации и практики                                29.04.2012 /неделя/   
11.00 - 11.30 WOW спорт - Костадин Михайлов  TRX (Total Resistance Exercise)
11.30 - 12.00 Клуб  "Щит"  Демонстрация от малките айкидоки на клуба
13.30 - 14.20 WOW спорт - Иван Мазев  Капоейра демонстрация
14.30 - 15.20 WOW спорт Костадин Михайлов  Интервална тренировка /Кардио+ и Кръгови тренировки /  

ФОАЙЕ  изложба-базар                                                                             
АУРА ЦЕНТЪР ЛОТОС - Виктория Цуркан и Диляна Велчева  Снимка на аура и   енергийни центрове с Аура камера MbGA; Диагностика по енергийни центрове.



2011
Фестивал "Здравей Здраве"
30 април, 2011
Пловдив



ͽͽͽ ͼͼͼ

2010



Дата на публикуване: 24.11.10

Форум "Здравей Здраве"


Както обещахме, около фестивала "Здравей здраве" вече има новини. При това добри!

Новината е, че приодично, докато дойде време за следващото издание на фестивал за здравословен живот, ние смятаме да поддържаме вашето внимание с лекции - дискусии по различни теми, засягащи всестранни аспекти на човешкото здраве. 

Нарекли сме тези повтрящи се събития форум "Здравей Здраве" - логичното и естествено продължение на фестивала, който беше толкова добре приет от пловдивската публика.

Първата лекция ще бъде тази, която по непредвидени обстоятелства не успя да влезе в програмата на първия фестивал на здравословния живот е: 

Холистичното хранене като лечебен метод - едно ново разбиране за влиянието на храната върху здравето

Лектор ще бъде Десислава Ангелова - клиничен нутрициолог, цветотерапевт, специалист и лектор по холистична медицина.

Мястото отново е Културен център Тракарт. 

Ако решите да присъствате на тази със сигурност интересна лекция, заповядайте на 12.12.2010 в 11.00 ч.

"Домакин" на това първо събитие от форум "Здравей Здраве" ще бъде Аеробик Студио "ЕваСпорт".

По време на лекцията ще можете да се запознаете и с част от продуктите на Дрогерия "Анжело"
Вход: свободен!


ͽͽͽ ͼͼͼ
Дата на публикуване: 18.11.10

Първият фестивал на здравето вече е факт!

Вече можем да се похвалим с първия проведен фестивал на здравословният живот.

И дори смело можем да кажем, че интересът към него надмина и най-добрите ни очаквания!
Оказа се, че пловдивчани са много активни по отношение на собственото си здраве. А това може само да ни радва.
Хората в препълнената зала не просто седяха (или стояха) и слушаха, а активно се включваха в демонстрациите, пробваха техниките, които лекторите и презентаторите показват, задаваха въпроси, коментираха и дори смело споделяха собствен опит и впечатления на микрофона. 

Ние, организаторите на фестивала искаме специално да благодарим на всички лектори, които се представиха прекрасно, въпреки, че за някои от тях заставането на сцената с микрофон пред толкова публика беше за първи път. 
Цялата атмосфера в Културен център Тракарат беше много фестивална - движение, шум, хора, усмивки, коментари, препоръки, пожелания, запознанства. Всичко се случваше паралелно с лекциите и демонстрациите, с прожекциите на филми.

Благодарим и на всикчи, които ни посетиха, включиха се в нашия празник на здравето и се надяваме всеки да си е тръгнал с дори и само една добра идея.

А от нас можете да очаквате още нови изненади, при това много скоро.

Ако искате да споделите част от атмосферата на фестивала, можете да разгледате нашата галерия!


ͽͽͽ ͼͼͼ

Дата на публикуване: 10.10.10
Фестивалът


Фестивалът за здравословен живот е първият по рода си в Пловдив, съчетаващ презентации, демонстрации и базар на стоки за здравето. В един ден, на едно място холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, треньори на лечебни двигателни техники ще представят един впечатляващ, завладяващ и най-вече здравословен свят.

Нашето здраве зависи от нас самите много повече, отколкото смята личният ни лекар. Нашето здраве зависи от начинът ни на живот, на възприемане на околната среда, от мислите ни, от отношението ни към собственото ни тяло.

Затова и събитието на което имаме удоволствието да ви поканим е под надслов „Здравей Здраве”. То няма за цел да убеждава, а да информира, да провокира интерес към здравословния начин на живот, да представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, да стимулира използването на здравословни стоки и услуги, както и да насърчи специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. 

Фестивалът „Здравей Здраве” предлага отлична възможност за информиране на всички, които търсят природни или традиционни терапии за поддържане/възстановяване на оптималното здраве, искат да разширят възможностите на своя ум, силата на своето тяло и дух или просто искат да прекарат един интересен и ползотворен ден в полза на здравето – физическо, умствено и емоционално.

Независимо дали търсите информация или вдъхновение, фестивалът „Здравей Здраве” Ви кани да провокирате ума си, да активирате тялото си и да подхраните духа си!

ͽͽͽ ͼͼͼ